Omaar Rageh

Omaar Rageh er en somalisk -fødte britiske journalist og forfatter. Rageh blev født i Mogadishu , hovedstaden i Somalia. Omaars familie er oprindeligt fra Hargeisa .

Omaar Rageh flyttede til England , da han var to og blev uddannet på to friskoler : Dragon School i Oxford og Cheltenham College i Cheltenham , Gloucestershire. Han senere studerede moderne historie på New College på University of Oxford.

Han begyndte sin journalistiske karriere som trainee for Voice avisen , og i 1991 flyttede han til Etiopien , hvor han arbejdede freelance som en udenlandsk korrespondent , der arbejder hovedsagelig til World Service . Et år senere vendte han tilbage til London for at arbejde som producer og broadcast journalist for BBC . Han flyttede til Sydafrika efter at være blevet udnævnt til BBCs Afrika korrespondent .

I løbet af sin dækning af Irak-krigen , næsten 90 % af befolkningen iagttog ham på enten ugedag BBC nyhedsudsendelser eller på News 24 . Mange af hans udsendelser blev syndikerede på tværs af USA , hvor Washington Post mærkede ham den " Scud Stud .

Relateret kunstner:

Jens Gaardbo

Jens Gaardbo

Han har skrevet en bog om sin tid som BBCs Irak korrespondent kaldet Revolution Day. Bogen beskæftiger sig med effekterne af Saddam Husseins regime , FN-sanktioner og krig mod civile irakere . Hans beretning af invasionen udfylder hullet mellem den virkelighed for dem, der blev direkte berørt , og den politiske proces rapporteret af medierne .

Omaar Rageh var Mellemøstlig korrespondent for London Division Al Jazeera engelsk , og var vært sine egne månedlige efterforskningsmæssige dokumentarfilm kaldet Rageh Omaar rapport.

I januar 2013 Omaar Rageh tiltrådte ITV News som en særlig korrespondent .

I 2003 blev han tildelt en EMMA for det bedste medie korrespondent og i 2008 blev han præsenterede det arabiske Media Watch Award for ekspertise inden for journalistik.

Omaar Rageh har aldrig glemt sine somaliske rødder og er en stærk fortaler for den somaliske samfund i Storbritannien .